Dombóvári sportlétesítmények

Mi az egészséges életmód titka?

                                                                                     „Ép testben ép lélek” –

a testi és lelki tényezők együttes harmóniája

 

A mai rohanó, stresszel és kihívásokkal teli világban fontos, hogy időnként magunkra, testünk karbantartására, gyermekeink fejlődésére, egészséges életre nevelésére is figyelmet fordítsunk. 

Az alábbi összeállítással a Dombóváron végezhető szabadidős tevékenységekre szeretnénk felhívni az érdeklődők figyelmét!

 

Lássuk csak, mi mindent nyújt városunk a dombóváriak és az ide látogatók számára!

 

Szuhay Sportcentrum

Az önkormányzati tulajdonban lévő sportcentrumban igen színes és pezsgő sportélet folyik, melyet mi sem bizonyít jobban, minthogy helyi amatőr, utánpótlás-neveléssel foglalkozó sport- és szabadidő egyesületeknek, valamint helyi oktatási intézményeknek egyaránt helyet biztosít. Jelenleg 10 sportegyesület használja az ingatlant térítésmentesen. A létesítményben zajló sportélet sokszínűségét és az épület sportközpont jellegét bizonyítja, hogy az atlétika, versenytánc, karate, thai boksz, floorball, futball, kosárlabda, asztalitenisz, tenisz sportágak mind megjelennek és harmonikusan funkcionálnak egy helyen.

Megemlítendő még, hogy a létesítményben egy 6-8 fő befogadására alkalmas szauna is működik, mely a fárasztó edzést követően segít ellazulni és relaxálni.

 

A sportcentrumban kerülnek megrendezésre a város NBII-es kosárlabda csapatának meccsei, valamint a Megye I-es kategóriában játszó felnőtt labdarúgó csapat bajnoki mérkőzései is.

 

Az ingatlan szomszédságában elhelyezkedő Szigetredő többek között mezei futóverseny helyszínéül is szolgál, és az idei évben a Nemzeti fejlesztési Minisztérium és a Magyar Atlétikai Szövetség támogatásával megépül egy 600 méteres rekortán futókör is, mely körül a világítás kiépítésének második üteme is befejeződik.

 

A létesítmény nyitva tartása:

Hétfő – péntek: 7:00 – 22:00

Szombat és vasárnap: Bejelentkezés alapján

Elérhetőségek: Sebestyén Mónika létesítményvezető (06-20/369-7427)

Czukor Zoltán helyettes (06-30/393-7828)

E-mail: szuhay.sportkozpont@gmail.com

7200 Dombóvár, Földvár u. 18.

 

Bérleti díjak:

Helyiségek megnevezése

Teremhasználati díjak

Nagyterem (kosárlabda csarnok)

4600 Ft/óra

Kisterem

2.875 Ft/óra

Ökölvívó terem

-

Társalgó

-

Atlétika- és futballpályák

3.450 Ft/óra

VIP terem (büfé)

-

Egész létesítmény

Rendezvénytől függően előzetes megbeszélés alapján

 

Rendezvények szervezése esetén:

Helyiségek megnevezése

Teremhasználati díjak

Nagyterem (kosárlabda csarnok)

115.000 Ft/alkalom/nap

Kisterem

34.500Ft/alkalom/nap

 

 

Az ingatlanhoz tartozik a vasúti étkezde mellett található salakos teniszpálya is, mely a Dombóvári Tenisz Egyesület kezelésében van. Ha pattogtatni szeretne, forduljon bizalommal Dékány Istvánhoz (06/20/569-3898), az egyesület elnökéhez.

 

Infrastrukturális fejlesztések

A létesítmény az elmúlt időszakban jelentős fejlődésen ment keresztül. A kosárlabda csarnokban a teljes parkettafelület cseréje megvalósult a tavalyi évben. Emellett az önkormányzat megépített a centerpálya mögött egy új élőfüves nagypályát, melyhez a sportvilágítás kiépítése is megvalósul tavaszra, valamint az idei évben megindul egy 20x40 méteres műfüves kispálya kiépítése is az edzőpálya mellett az MLSZ pályaépítő programján keresztül.

További jelentősebb fejlesztési céljaink a kosárlabda csarnokban lángmentes függöny elhelyezése a kopolit üvegre, újabb lelátói székek beszerzése, új kapuk vásárlása az edzőpályára, valamint labdafogó hálók felszerelése. Új kerítés kiépítése a létesítmény körül, valamint büféhelyiség és sport emlékmúzeum kialakítása is terveink között szerepel. Az egykori társalgó helyén pedig új öltözőkkel bővül az ingatlan.

 

Gyere, és használd ki Te is a sportcentrum adta lehetőségeket!

 

JAM-csarnok

A sportingatlan az egykori Dőry-lekvárgyárról kapta a nevét, mely korábban ezen a területen állt. A csarnokban a kosárlabda pálya megszűnt, azonban a III. utcai és a kertvárosi kosárpálya kibővült új elemekkel, valamint e sportág kedvelői számára az önkormányzat új pályákat épített ki Újdombóváron, a VI. utcánál, valamint a Gárdonyi téren. A Jam-csarnok területén található homokos röplabda pálya, ahol egyre több versenyt tart a helyi amatőr röplabda egyesület, mely mutatja a sportág iránti fokozott érdeklődést. A röplabda pálya mellett salakos futballpálya is van, mely terveink szerint a közeljövőben feltöltésre kerül, és a röplabdások számára nyit nagyobb teret. Az extrém kerékpározás és a gördeszkázás kedvelőinek egy skate park áll a rendelkezésére.

 

Nyitva tartás:

Hétfő-péntek: 16:00-21:00

Szombat-vasárnap: 07:00-21:00

Elérhetőség: Ilia Anita sportreferens (06-74/564-502)

7200 Dombóvár, Kinizsi u. 37.

 

A Jam-csarnok területén található U alakú épületben Mándi Imre ökölvívóról elnevezett ökölvívó terem működik, melyet a Dombóvári Boxklub működtet.  Ajánljuk mindazok figyelmébe, akik érdeklődnek a karakánabb, keményebb sportágak iránt. 

 

Kesztyűket és nyúlcipőt fel, irány a JAM!

 

 

 

Nyitva tartás - Mándi Imre Ökölvívó Terem

Hétfőtől péntekig naponta 15:30 – 17:00 a versenyzőknek

Hétfő – szerda – péntek: 17:00 - 18.00 és vasárnap: 9:00-11:00 a hobby sportolók számára

Elérhetőség: Korpics Miklós edző (06-20/391-1888)

 


Dombóvári Ifjúsági Sporttelep - DIS

A Katona József utcában található sporttelep jelenleg a labdarúgás utánpótlás-nevelésére alapított Dombóvári Focisuli Egyesület bázisa. A sporttelepen a centerpálya vehető igénybe sportolás céljából. A pályát sokszor gyermekzsivaj tölti meg, tehát érdemes akár szabadidőben, edzésidőn kívül is lemenni a groundra.

 

Ha szívesen rúgná a bőrt, vagy szurkolna, akkor ott a helye!

 

Elérhetőség: 7200 Dombóvár, Katona József utca 37.

Tárnok Zoltán elnök (06-20/253-90-40)

 

Farkas Attila Uszoda

A Farkas Attila Uszoda a Dombóvár és Környéke Víz- és Csatornamű Kft. kezelésében működik, de a város tervei szerint vélhetően rövid időn belül önkormányzati tulajdonba kerül. 25 méter hosszú, négypályás medencével rendelkezik, mely elsősorban a Dombóvári Sportiskola Egyesület Úszószakosztálya és a Dombóvári Úszó Egyesület vizes edzéseinek helyszínéül szolgál. Az uszoda kapacitásának jelentős részét a két egyesület köti le, mellettük az általános iskolai úszásoktatás kap jelentős szerepet, valamint hobbyúszók, magánóra keretében úszásoktatást igénylők és hétvégenként a gyógyúszók töltik ki a szabad időkeretet.

 

A város célja, hogy az uszoda leromlott infrastrukturális állapotán javítson, ezért elkészült egy fejlesztési koncepcióterv, melyhez állami támogatás biztosítását szeretnénk elérni a Magyar Úszó Szövetségnél. Reményeink szerint a sportági eredményeink, valamint a város sportmúltja hozzájárul ahhoz, hogy az 1973-ban épült uszoda megújulhasson, és sportolóink eredményeikhez méltó környezetben készülhessenek a későbbi megmérettetésekre. A város kezdő lépésként az év első felében az ingatlan udvarán parkolókat épít ki, valamint a pályázati lehetőségek megteremtése érdekében elindítja a létesítmény önkormányzati tulajdonba kerülését.

 

Az úszást a szervezetre gyakorolt jótékony hatása mellett javasoljuk stressz kezelésére, légzőszervi megbetegedések, anyagcsere problémák, izomfájdalmak, izületi problémák és műtéti beavatkozások utáni rehabilitációra egyaránt.

 

Nyitva tartás: 6:00 - 21:00

Szabad időpontok – hétfő-kedd-csütörtök-péntek 700-800, 1930-2100

Szerda: 6:00-8:00, 19:30-21:00

Hétköznapi délelőtti egyéb szabad időpontok egyeztetésére hívja a 74/465-645-s számot

Szombat-vasárnap: 7:00-8:00, 11:00-20:00

Augusztus: zárva, nyitás szeptember 1-jén

Belépőjegy: 750,- Ft/ fő/ óra

Dombóvár kártyás belépőjegy: 650,- Ft/fő/óra

Gyermek belépőjegy (10 év alatt): 500,- Ft/fő/óra

10 alkalmas bérlet: 5.850,- Ft

Elérhetőség: Makkos Gabriella (06-30/2931-108)

 

Az uszoda egy 8 személyes finn szaunával is rendelkezik, mely az uszodatérről közelíthető meg. A relaxálást segíti, hogy pihenőhelység is kialakításra került, mely szaunázást követően megfelelő körülményeket biztosít a teljes ellazuláshoz, testi-lelki felüdüléshez.

Nyitva tartás:

Szombat-vasárnap: 11:00-20:00

Belépő: 1.100 Ft/alkalom

 

Tenisz pályák

Kórház utcai salakos teniszpályák

(Kórház u. 39-41.) Bejárat az egykori Nővérszálló mellett

Földvár utcai pálya (Szigeterdő)

Elérhetőség: Dombóvári Tenisz Egyesület

Dékány István elnök (06-20/569-3898)

 

Spartacus Tekecsarnok

A Spartacus Tekecsarnok 500 m2-es létesítmény, amely a Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Sportegyesület tulajdonában van. A létesítményben 4 sávos, műanyag borítású pályatest van, mely automata állító-berendezéssel rendelkezik.

Elérhetőség: 7200 Dombóvár, Ivanich u. 39/A

Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Egyesület

Bán Sándor elnök (06-30/417-4209)

 

 

Nordic Walking útvonalak

A másnéven Bot-sport elnevezésű mozgásforma mára már igen elterjedt és népszerű városunkban. Hogy mi lehet ennek az oka? Nem más, minthogy egy mindenki számára űzhető, különleges fizikumot nem igénylő testmozgásról van szó, mely javítja a szív- és érrendszer teljesítményét, valamint kiválóan alkalmas súlycsökkentésre és rehabilitációra. A dunántúli régióban Dombóvár az egyedüli település, ahol egy közel 30 km hosszú túraútvonal van.

1.      Konda-völgyi tókör -12 km

2.      Várak útja - 6,5 km

3.      Nyergesi körutak - 4 km

4.      Gunarasi Land Art sétaút - 2km

5.      Gunarasi körút - 3km

Bővebb információ és botbérlés:

Városháza – Ilia Anita sportreferens (74/564-502)

További botbérlés: Tourinform iroda – Gunaras, Kernen tér 1.Kültéri fitness eszközök

Egyre inkább népszerűbbek hazánkban is a szabadban is igénybe vehető fitness eszközök. Ezek egyik sajátos formája a szabad testsúlyos edzésforma, a street workuot. Ennek űzéséhez használható eszköz megtalálható a Szállásréti-tó partján. Egyéb kültéri fitness parkkal is rendelkezik a város, melyek fellelhető a Szállásréti-tó környékén, Kertvárosban a Szent László Parkban, valamint Újdombóváron a VI. utcában. Az itt található eszközök, hasizom, hátizom, kar és- lábizom erősítésére szolgálnak, de kerékpár is megtalálható az eszközök között.

 

A város pályázatot nyújtott pálya Egészség sportparkok kialakítására, mely ha pozitív elbírálásban részesül, akkor Dombóváron újabb 5 helyszín bővülhet street workout parkkal.

 

Kneipp-ösvény

A Kneipp egy természetgyógyászati jellegű, német nyelvterületeken nagy hagyományokkal rendelkező gyógyhatású eljárás, melyet Sebastian Kneipp fejlesztett ki. Hogy mire is jó? A mezítláb járás során a vérkeringés élénkebbé válik, felfrissíti a szervezetet. Főleg ülő foglalkozásúaknak, fejfájásban szenvedőknek ajánlják. Érrendszerre és idegrendszerre is jó hatással van.

Hol találhat Kneipp ösvényt Dombóváron? Nem kell messzire mennie, hiszen a Szállásréti-tó szomszédságában, a Fogadalmi ligetnél is taposhat egyet! A másik ösvény Gunaras területén, a kemping oldalán található.

 

A városban jelenleg 3 edzőterem működik, melyek kínálatáról az alábbiakban értesülhet:

 

Maximum Fitness Dombóvár

A fitness részlegen kardió- és erőgépek sokasága várja a sportolni vágyókat a világszerte népszerű Life Fitness gépekkel és szakképzett teremedzőkkel. A TRX, spinning, funkcionális tréning, dance aerobik, zumba, gyerektorna, body shaping és insanity foglalkozások biztosítják, hogy mindenki megtalálja a számára legalkalmasabb mozgásformát. Az edzés után karbonszálas turmalinköves infraszaunák, a legmodernebb álló és fekvő szoláriumok, illetve masszás szolgáltatások teszik kellemesebbé a kikapcsolódást.

Elérhetőség: 7200 Dombóvár, Köztársaság u. 10.

Tel.: 06-70/ 420- 5033

E-mail: maximumdombovar@gmail.com

Nyitva tartás: H-P: 8:00- 21:00

                         Szo: 8:00- 19:00

Árak: http://www.maximumdombovar.hu/arlista.html

 

 

Body Fit Sportcentrum

A Body Fit Sportcentrumban az alábbi szolgáltatások várják: konditerem használat személyi edző segítségével, TRX, spinning, aerobic, terhestorna, squash. A konditeremben erősítő gépparkkal és szabad súlyok széles választékával nyújtanak lehetőséget a különböző izomcsoportok fejlesztésére.

Elérhetőség: 7200 Dombóvár, Berzsenyi u. 31.

                        Tel.: 06-30/ 877- 6300

                        E-mail: bodyfitness@atw.hu

Nyitva tartás: H-P: 8.00- 21.00

                         Szo: 10.00-15.00

Árak: http://bodyfitness.atw.hu/

 

 

Z2 Cross Gym

A Z2 Cross Gym nem fitnesz és nem konditerem. Ugyanakkor olyan egyedülálló eszközparkkal rendelkezik, melyek együtt, egy helyen nagyon ritkán találhatók. Ennek köszönhetően a Dél-Dunántúl legjobban felszerelt funkcionális sport és egészség központja lett. Ezáltal pedig naprakész, változatos lehetőségeket biztosítanak mindenki számára az alábbi edzésprogramokkal: crosstraining, kettlebell, TRX, saját testsúlyos edzés, total body, agility kids, cross junior és személyi edzés. Sőt további szolgáltatások is széleskörűen megtalálhatók a Z2 Cross Gym-ben, mint a mozgásminta szűrés, mobilitás fejlesztés, sport rehabilitáció, tornaszoba, kinezio tape, masszás, terembérlés, illetve a cross café.

Elérhetőség: 7200 Dombóvár, Petőfi u. 11.

                        Tel.: 06-30/ 396- 7842

                        E-mail: info@z2crossgym.hu

Nyitva tartás: H-P: 9.00- 12.00 és 13.00- 21.00

                         Szo-V: -

Árak: http://www.z2crossgym.com/#!orarendesarak/c1mx4

 

 

 

 

 

Reméljük felkeltettük érdeklődését és hasznos információkkal szolgálhattunk! Ne késlekedjen, pattanjon kerékpárra, s válasszon a felkínált lehetőségek közül egészsége megőrzése érdekében!