Hírcentrum | Kondavölgy | Intranet
Ön a . látogatónk!

keresés:

webkamera

Változik a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzet fogalma

 

2013. szeptember 1-jétől módosul a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzet meghatározása. Hátrányos helyzetű az a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek, nagykorúvá vált gyermek, aki esetében a gyermekek védelméről szóló törvényben meghatározott körülmények közül egy fennáll. Halmozottan hátrányos az a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek, nagykorúvá vált gyermek, aki esetében a gyermekvédelmi törvényben felsorolt körülmények közül legalább kettő fennáll, továbbá a nevelésbe vett gyermek és az utógondozói ellátásban részesülő tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiatal felnőtt.

A jegyző kérelemre határozatban állapítja meg a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzet fennállását. A kérelem az erre rendszeresített formanyomtatványon nyújtható be a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálatán.

A 2013.augusztus 31-én hatályos szabályok szerint hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, tanulók a változás hatálybalépése előtt biztosított kedvezményeket a 2013/2014. nevelési évben, tanévben változatlan feltételek szerint vehetik igénybe.

A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzet változásairól bővebb információt a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálatán kérhetnek a szülők.

 

Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal


Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal - postacím: 7200 Dombóvár, Szabadság u. 18. - központi telefonszám: 74/564-564 - fax: 74/564-501 | © Geográf Kft.